Välen (Frölunda)
18 mars 2018
13:00

Referat: Västra Frölunda IF - Solängens BK

I strålande solsken och någon plusgrad var det dags för bortamatch mot Västra Frölunda på Välen. Västra Frölunda ställde upp med ett ”nivå 2- nivå 3 lag” och det är alltid intressant att se hur vi står oss när vi möter lag som spelare i högre nivåer. I början av första perioden har vi lite svårt att få till uppspelen från egen planhalva. Vi har tålamod och kommer in mer och mer i matchen samt kommer i fler och fler anfall. Det är en ganska jämn match i början men i slutet av första perioden kommer vi i flera fina anfall och tar ledningen med 0-1 viket är resultatet i första pausen. I början andra halvlek har vi igen lite svårare att få till uppspelen. Västra Frölunda får några chanser och reducerar till 1-1. Vi fortsätter att våga spela bollen och tar ledning med 2-1. Lite senare kommer vi en omställning och får en frispark utanför straffområdet som resulterar i ledning med 1-3 vilket är resultatet i andra pausen. I sista perioden fortsätter vi vårt spel framåt och är duktiga på att försvara oss bakåt. Detta gör att vi till slut viner med 1-5. Summeringen är att vi gör en mycket bra match, spelar bollen bra och håller focus genom matchen. Försvarsmässigt gör vi det stabilt hela matchen och alla i laget tänker försvar när Frölunda har bollen. Andra halvan av matchen tar vi över mer och mer och vinner tillslut rättvist.
Kvarglömt efter matchen finns ett par svarta handskar och ett par röda benskydd som båda finns hos Kristian